top of page
IMG20220519175659_edited.jpg

DEI Theaterworkshop  (Diversity, Equity, Inclusion)

Deze workshop is ontwikkeld in opdracht van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Vier mensen spelen verhalen uit de organisatie. Begrijpen ze elkaar? Kunnen ze verschillen overbruggen? De workshop is gebaseerd op herkenbare situaties met kwesties als gendergelijkheid en het doorbreken van het glazen plafond; lichamelijke of psychische beperkingen; barrières voor personen met verschillende identiteiten (zoals etniciteit, geslacht, leeftijd, religie, uiterlijk, taal, immigrantenstatus en andere op identiteit gebaseerde kenmerken).

 

Geschikt voor:  leidinggevenden, medewerkers, cliënten en studenten. Ook op maat te maken voor andere organisaties. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Duur: 3 uur 

 

Opbouw: na de scenes krijgen de deelnemers de gelegenheid te reflecteren op de inhoud. Na een korte pauze bedenken de deelnemers alternatieve scenario’s die door de acteurs worden teruggespeeld.  

 

Doel: dialoog faciliteren. 

pexels-yan-krukau-7640808_zw.jpg

Theaterworkshop Sociale Veiligheid  

Werken aan sociale veiligheid is voor leidinggevenden en medewerkers veelal lastig om concreet te maken. Of ergens een veilig werk- of leerklimaat heerst is onmiddellijk voelbaar, maar minder makkelijk zichtbaar. En als het zichtbaar is: hoe maak je het dan bespreekbaar? 

 

Geschikt voor: leidinggevenden, medewerkers, cliënten en studenten. We maken deze workshop altijd op maat. Informeer naar de mogelijkheden.  

Duur: 2 uur 

 

Opbouw: korte scenes, direct gevolgd door interactie met de deelnemers. Afhankelijk van de doelgroep en de doelstelling worden een aantal scenes van alternatieve scenario’s voorzien.

 

Doel: herkennen van sociale onveiligheid. Wat kan de zender, de ontvanger en de omstander doen?

Systeemtheater_Voorstelling_RobWolvenne_Foto3_edited.jpg

Workshop Systeemtheater   

Systeemtheater kan helpen om het gesprek over complexe, organisatiebrede thema's op gang te brengen. Je moet dan denken aan onderwerpen als werkdruk, zelfsturing, leiderschap en omgaan met veranderingen. We voeren vooraf gesprekken in organisaties met medewerkers en managers, met staf- en lijnfunctionarissen. Daarna brengen we de grote hoeveelheid informatie terug tot een handvol kernachtige scenes.

Doordat iedereen die bij de situaties betrokken is ook aanwezig is bij de workshop ('the whole system in the room') wordt er collectief geoefend met de bril van de systeemdenker. De scenes  helpen de deelnemers taal te vinden voor patronen. Wat herhaalt zich tussen mensen? Wat is de samenhang tussen de verschillende knelpunten? Wat is een kleine stap die de druk in het systeem verlaagt?

Geschikt voor: leidinggevenden, medewerkers. We maken deze workshop altijd op maat.

Informeer naar de mogelijkheden.  

Duur: 3 uur 

Opbouw: korte scenes, direct gevolgd door interactie met de deelnemers. Afhankelijk van de doelgroep en de doelstelling worden een aantal scenes van alternatieve scenario’s voorzien.  

Thema’s: werkdruk, zelforganisatie, leiderschap, verandering. 

Doel: Herkennen van patronen. Effect van kleine stappen zichtbaar maken. 

bottom of page